Er zijn meer oplossingen dan problemen

Ontdek je mogelijkheden

Ieder jaar organiseren wij vanuit de ADHD Factory een kidsvakantie voor kinderen met een diagnose ADHD & Autisme.

In de vakantie variëren de leeftijden tussen de 8 en de 20 jaar. De jongere kinderen leren van de ouderen en andersom. Dit zorgt voor fantastische taferelen. De jongere kinderen nemen veel aan van de oudere kinderen, wat er voor zorgt dat de oudere kinderen vertrouwen krijgen in zichzelf, verantwoordelijkheid voelen en uitdragen. De jongere kinderen vinden het geweldig als ze geaccepteerd worden door de oudere kinderen en doen er (bijna) alles voor om erbij te horen.

Voor ons als begeleiders een geweldige mogelijkheid om kinderen hierin te sturen en te laten ervaren hoe het is om geaccepteerd te worden door de oudere kinderen, waar ze vaak tegen op kijken. Daarnaast ook een mooie kans om de kinderen te leren bij zichzelf te blijven. Na te laten denken wat ze zelf willen, zodat ze niet klakkeloos alles na doen wat een ander doet.

Kinderen worden bewust gemaakt van hun eigen mogelijkheden

Een vakantie is bij uitstek dé manier om kinderen te laten ervaren hoe het is als er onduidelijkheid is, geen planning en geen dagelijkse routine. Ze worden teruggeworpen op zichzelf.

Vanuit een vertrouwde en veilige omgeving met leeftijdsgenoten kan dit uitgevoerd worden.

Als de kinderen straks uit huis zijn, gaan werken, worden ze ook teruggeworpen op zichzelf. Dan worden dingen niet meer voor ze geregeld, dienen ze zelf te leren hoe ze structuur, regelmaat en overzicht aan kunnen brengen. Ze komen terecht in zoveel vrijheid, waardoor ze zichzelf ook weer kunnen verliezen.

Daarom vinden wij het zo belangrijk om de kinderen, zelfvertrouwen, discipline & zelfstandigheid aan te leren, vanuit een ongedwongen sfeer. Ze bewust te maken hoe ze dingen voor elkaar kunnen krijgen, hoe ze hun eigen gedachten kunnen sturen en hoe ze om kunnen gaan met emoties die plaats vinden aan de hand van gebeurtenissen.

Wij passen ons aan qua begeleiding aan de kinderen. Wij observeren en voelen aan wat een kind nodig heeft, zodat we daar op kunnen anticiperen.
De begeleiders zijn daarom ook breed opgeleid, beschikken over enorm veel zelfreflectie/zelfkennis en kunnen oordeelloos met kinderen omgaan.

Kinderen hebben de ervaring nodig om te leren, geef ze de kans en de ruimte!

Wil jij ook leren hoe je dit kunt toepassen, lees verder…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: