Er zijn meer oplossingen dan problemen

Ontdek je mogelijkheden

Volle hoofden, chaotisch, vergeetachtig. Prachtige tips krijgen mensen van de meeste professionals. Tips als een agenda, to do lijstjes, planborden.

Als het zo simpel is hoe kan het dan, dat er nog mensen zijn die met volle hoofden rond lopen, chaotisch, vergeetachtig, te laat komen voor afspraken?

Een antwoord kan zijn ADHD. Juist, en het antwoord kan ook zijn dat er in jezelf een blokkade zit waardoor je dit niet doet.

In tijden dat ik het druk heb, (te) veel afspraken, veel regel – en doe dingen, geen tijd voor mezelf, merk ik ook dat ik dingen vergeet, uitstel of het liefste niet wil doen. Het slokt mijn energie op en uiteindelijk heb ik weinig tot geen energie, waardoor alles stil ligt.

In een periode dat ik ontzettend veel mee had gemaakt op emotioneel niveau, lukte de simpelste dingen mij niet meer. Mijn hoofd zat vol, mijn energie pijl was enorm laag. Tips als agenda, to do lijstjes ik kon het niet eens maken en als ik het had gemaakt, dan was ik mijn lijstje weer eens kwijt.

Chaos alom. Ik kan mij in bochten blijven wringen om toch die lijstjes te gaan maken en waar ik het meeste bij gebaat ben is toch om mijn hoofd leeg te maken. Emotionele blokkades uit de weg te ruimen, op zoek te gaan waar ik weer energie van krijg.

Het is natuurlijk ook mijn vak. Als coach weet ik als geen ander dat het niet aan de vaardigheden ligt en dat het meer te maken heeft met de interne processen van iemand.

Ik heb het zelf aan den lijve ondervonden en bij mij hadden een aantal professionals ook aangegeven dat ik misschien wel ADHD heb…. Dat zou kunnen, maar daarmee werden mijn ‘problemen’ niet opgelost. Ik geloof erin dat als ik mezelf steeds beter leer kennen, ik ook kan herkennen wanneer ik weer chaotisch doe, vergeetachtig word en dat ik merk wanneer mijn hoofd weer volloopt.

Het mooie is om dit proces voor te zijn, zoals mensen zo makkelijk aangeven. Hoe kun je het herkennen?

Voor mij geen to do lijstjes, planborden in de periode dat ik overvol zit en niet lekker in mijn energie, maar  doen wat ik leuk vind om weer energie te krijgen, doen waar ik een goed gevoel van krijg en zorgen dat mijn emotionele blokkades worden ‘opgeruimd’ zoals we dat in vaktermen zo mooi zeggen!

Het leven is een cyclus, van pieken en dalen en de kunst is om de balans te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: