Er zijn meer oplossingen dan problemen

Ontdek je mogelijkheden

Veel mensen (met diagnose ADHD) zijn visueel ingesteld, ze zien plaatjes.

Als ik aan jou vraag welke kleur je voordeur heeft, zie je als het goed is je voordeur voor je.

Met herinneringen werkt het ook zo. Je ziet de herinnering/ gebeurtenis weer voor je.

Vaak zijn we geneigd om negatieve dingen, langer in ons geheugen te houden. Een gebeurtenis kun je niet meer veranderen en het gevoel dat je erbij krijgt is meestal niet prettig.

Als de negatieve gebeurtenis en het onprettige gevoel in je geheugen blijft hangen, kan dit dus ook werken voor positieve gebeurtenissen en prettige gevoelens.

Onlangs kreeg ik een berichtje via twitter van Monique (Palsproductions). In het berichtje schreef ze; “ik ben de beelden aan het inladen van de opnames en met de grootste schaterlach ever” was haar ochtend begonnen! Ik zal het wat meer toelichten…

Vorige week heb ik filmopnames gemaakt. Tijdens die filmopname was ik omringd door takken en 1 tak vloog uit mijn handen en kaatste zo in mijn gezicht. Gierend van de lach door deze gebeurtenis, hebben we de opnames hervat. Door haar berichtje herinnerde ik weer dat moment (in mijn geheugen was die gebeurtenis alweer naar de achtergrond verdwenen) en ik kreeg opnieuw de slappe lach!

Hoe leuk, om dit soort dingen bewust in te zetten!

Op een moment dat je je wat minder prettig voelt, haal je herinneringen op waar je een goed gevoel van krijgt, of de slappe lach!

Zo maakte ik onlangs bami soep en op de automatische piloot goot ik de pan af in een vergiet. Juist, de bami bleef achter en de soep had ik door de gootsteen gespoeld. Geen bamisoep op het menu! Hilarisch,  vond ik zelf. Deze herinnering zorgt nog vaak voor binnenpretjes….

Wanneer heb jij voor t laatst de slappe lach gehad? Ik daag je uit om eens 3 leuke herinneringen op te halen en ze op te schrijven, mag ook in het reactie veld hieronder, zodat we mee kunnen genieten 🙂

Vooral als je kinderen iets doen, wat onvergetelijk is, is dit zeker de moeite waard!

Veel plezier!

Judith Nieuwpoort

2 gedachtes over “Laat je gedachten vóór je werken, dus in positieve zin..

 1. Didier Timmermans schreef:

  Op een moment dat je je wat minder prettig voelt, haal je herinneringen op waar je een goed gevoel van krijgt, of de slappe lach!

  Leuk idee, daar gaat hij………………….ehhh was even vergeten dat ik een slecht geheugen had:(……………………………………………..trek het je niet aan Judith ik ben het gewend, maar wilde toch even laten weten wat er gebeurt.
  Ja ik weet er 1, mijn dochter wilde melk drinken maar kon niet op het woord komen.
  Vroeg toen mag ik een glas koeienwater?
  Groetjes ADDidier.

  1. judithnieuwpoort schreef:

   Hilarisch, koeienwater! Dank je wel voor het delen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: