Er zijn meer oplossingen dan problemen

Ontdek je mogelijkheden

Ruim een jaar geleden wilde ik de ADHD Factory van de hand doen. Ik vond het moeilijk, ingewikkeld en pittig. Zelfs met al mijn positieve kijk op dingen, kwam ik op een dood spoor terecht.

Het idee was om een bedrijf op te zetten met werknemers om zo veel mogelijk mensen te kunnen ondersteunen in de opvoedprocessen met ADHD/ Autisme. Door middel van de kidsweekenden, trainingen en coachgesprekken is dit tot stand gekomen. Het bedrijf groeide sneller dan ik kon bijbenen. Voor ik er erg in had was ik meer bezig met de bedrijfsvoering, het management, personeelszaken en kende ik alle artikelen van de CAO uit mijn hoofd (bij wijze van spreken).

Ik deed werk waar ik helemaal niet voor was opgeleid, geen kaas van had gegeten en wel uitvoerde.

Ineens zag ik de koppeling met de rol van ouder. Je krijgt een zoon/dochter, je voedt je kind op zoals je denkt dat goed is. Totdat mensen zich ermee gaan bemoeien, jij zelf tegen dingen aanloopt en het opgroeien van je zoon/dochter heel anders verloopt dan je had bedacht of verwacht. Sterker nog andere mensen kijken jou er op aan als je kind iets doet wat afwijkt van de ‘standaardnorm’….

Als directeur werd er van mij ook een bepaalde rol verwacht. Ik kon dat niet meer nakomen.

Aangezien ik de ADHD Factory ook een beetje als mijn kindje zag, begreep ik dat ik geen afstand van mijn bedrijf kon doen. Ik moest op zoek naar mogelijkheden, hoe ik het anders kon doen. Ik ben op onderzoek uitgegaan hoe andere ondernemers te werk gaan, hoe bedrijfsprocessen gevolgd kunnen worden en hoe ik mijn bedrijf kon opbouwen zonder vastpersoneel.

Dit jaar heb ik trainingen gevolgd om te leren hoe dat in zijn werk gaat. Te leren van experts die succesvol zijn in het ondernemerschap.  Ongelooflijk hoeveel herkenning en erkenning ik heb gevoeld, dat er meer mensen zijn die tegen dezelfde situaties zijn opgelopen en hoe ze daarmee om zijn gegaan, ik heb handvatten gekregen, zodat ik weer op weg kan.

Eigenlijk werkt het precies hetzelfde voor in de opvoeding. Als opvoeder/ouder heb je niet alle wijsheid in pacht en leer je ook weer iedere dag bij. Je wordt enorm uitgedaagd in je flexibiliteit, want kinderen maken diverse ontwikkelingsfases door.

Ik begrijp nog meer de impact van de trainingsdagen/coachgesprekken en kidsweekenden die ik geef (niet alleen op verstandsniveau, nu ook op gevoelsniveau).

Dankbaar ben ik voor de inzichten, steun en handvatten die ik heb ontvangen en dat ik de ADHD Factory niet verkocht heb. Hoe pittig en ingewikkeld het soms is geweest met de juiste mensen, trainingen en steun kan ik steeds meer genieten van de dagelijkse processen. Vooral het kunnen doen waar ik voor opgeleid ben en waar mijn kwaliteiten liggen geven enorm veel voldoening!

“Er zijn meer oplossingen dan problemen” en “er is meer mogelijk dan je denkt”. Kom je er niet (meer) uit, wacht niet tot het te laat is. Dat is mijn les die ik heb geleerd en graag wil doorgeven!

Maak je wensen waar en blijf zoeken naar mogelijkheden als je vastloopt!

Er staan mooie dingen op het programma voor in 2013, waar ik nu al naar uitkijk. Maar eerst laat ik alles de revue passeren in de periode van 24 december t/m 9 januari.

Voor 2013 wil ik jullie vooral veel gezondheid toe wensen, liefde en begrip voor elkaar!

Ik hoop je in 2013 weer te ontmoeten!

Judith Nieuwpoort

ADHD Factory

ADHD Factory logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: