Er zijn meer oplossingen dan problemen

Ontdek je mogelijkheden

Regelmatig gebeurt het dat je woorden uitspreekt, die er anders uitkomen dan je bedoelt of ben ik de enige?

Herken je het,

  • dat iemand geïrriteerd raakt door jouw reactie?
  • je zoon/dochter boos op je reageert, nadat je een gewone vraag stelde?
  • je eigenlijk iets heel aardigs wilt zeggen tegen die persoon, maar dat het je mond niet uitkomt?

Het is best knap dat we elkaar begrijpen (of denken te begrijpen).

  • Merk je op dat een ander anders reageert, dan jij had bedacht?
  • Heb je vaak weerstand op jouw manier van communiceren?
  • Doen de kinderen niet wat jij verwacht?

Heel lang wilde ik niet meer spreken, heel veel wat eruit kwam werd niet goed begrepen. Ik snapte er echt niks van, hoe het kwam dat ik iedere keer in een welles-nietes discussie belandde. Ik vond mensen echt ingewikkeld. Heel vaak hoorde ik mezelf zeggen, ja maar zo bedoel ik het niet……maar hoe ik het wel bedoelde kon ik niet goed onder woorden brengen, omdat mijn emoties hoog opliepen, ik geen woorden had voor wat ik wel bedoelde en ik blokkeerde.

Tijdens mijn studies leerde ik steeds meer over de ‘type’ mensen en de verschillende communicatievormen. Hoe je mensen kunt onderscheiden, wat er bij mij van binnen leefde, waardoor ik zo temperamentvol reageerde en blokkeerde. Een eye- opener!

Duidelijk communiceren is gelukkig te leren! Hoe beter ik mezelf begrijp, hoe makkelijker ik kan communiceren.

Vooral bij kinderen kan het een enorme uitdaging zijn, als je opmerkt dat je regelmatig in een discussie terecht komt waar je niet op zit te wachten 😉

Ontdek je mogelijkheden van communiceren. Lees verder…..

 

Judith Nieuwpoort ADHD Factory logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: