Er zijn meer oplossingen dan problemen

Ontdek je mogelijkheden

Judith, jij hebt zelf helemaal geen kinderen, hoe kan je dan een workshop voor moeders geven en trainingen aan ouders?

De afgelopen jaren ontving ik deze vraag regelmatig. Het leven heeft tot nu toe wat anders voor mij in petto gehad!

Ik besefte de verantwoordelijkheid die je hebt, als je kinderen op de wereld brengt. Ik vond mezelf er nog lang niet klaar voor. “Maar Judith, je bent er nooit klaar voor” en die uitspraak klopte voor mij niet.
Ik wilde eerst mezelf goed genoeg kennen, leren uit het leven, zodat ik de verantwoordelijkheid kan en durf te dragen voor nieuw leven op deze wereld. Inmiddels heb ik zoveel kinderen om mij heen die met regelmaat in contact zijn met mij, dat is toch een feest! Kinderen kleuren mijn leven, met hun levensenergie en onbevangenheid.

De geweldige en ook intense processen die ouders en kinderen met elkaar doormaken. Het resulteert in positieve zin en zo draag ik toch mijn steentje bij in de opvoeding van vele gezinnen, waardoor ik enorm veel leer.

Ik heb enorm veel bewondering voor alle ouders, omdat het niet altijd meevalt om echt te kunnen genieten, als er zoveel niet goed lijkt te gaan.

De emotionele processen die je meemaakt in het leven zijn mij niet onbekend. Mijn omgeving & levensinvulling is wellicht heel anders dan een gezinsleven, de (emotionele) processen, fases in je leven komen overeen.

Als je hierin de juiste ondersteuning kan ontvangen, maakt het je leven een stuk lichter. Er ontstaat meer ruimte om (weer) écht te kunnen genieten!

Hoe kan je het leven makkelijker maken? Welke mogelijkheden zijn er om meer balans in het dagelijkse leven te krijgen?
Om dat te leren, ben je bij mij op het goede adres 😉

Uitspraak ouders:

“Ik vind dat geen nadeel, ik vind het heel fijn. Jij kan zo objectief zijn en precies aanvoelen wat mijn kind en wij als ouders nodig hebben”.

” Jij kan altijd de rode draad en het geheel zien”

” Het is niet eens belangrijk. Jij zit niet verstrikt in je eigen moeder gevoelens en dat is voor mij eigenlijk juist een voordeel”

Lees verder over de aankomende trainingen…..

 

Judith Nieuwpoort

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: