Er zijn meer oplossingen dan problemen

Ontdek je mogelijkheden

Ik heb mijn passie gevonden!

Dat is niet van de één op andere dag gekomen. Ik vond het altijd zo knap als mensen zo lang op een werkplek konden blijven, dan dacht ik “hoe doen ze dat”, “hoe houden ze dat vol”?

Op het moment dat ik de overstap maakte van zekerheid (loondienst) naar onzekerheid (zelfstandige) begon voor mij het gevoel van écht leven!

Écht m’n eigen geld verdienen, als ik niets deed, kreeg ik ook niks.

  • Ziek worden is geen optie,
  • Achter een baas verschuilen kon niet meer,
  • Verantwoordelijk zijn voor alles, echt alles!

Gelukkig (oké, soms is het ook mijn valkuil) beschik ik over een enorme wilskracht, doorzettingsvermogen, eigenwijsheid, koppigheid en ja ook naïviteit en plotseling heel veel onzekerheid.

Alles was nieuw voor mij en alles ging ik ontdekken. Ik dacht dat leer ik wel even of dat doe ik wel even. Voor ik er erg in had, was ik niet meer gewoon Judith…

Ik voelde me net een kameleon, al die verschillende rollen.

Ik was directeur! Ik ging mezelf in een rol zetten, hoe ik vond dat een directeur moest zijn en doen, maar ik was ook begeleider van de kidsweekenden. Slapend met personeel op een kamer. Ik was ook de schoonmaakster, de administratieve kracht, de visionair, de gespreksleider, de trainer, de coach enz. enz…..

En op een gegeven moment was ik niet meer met mijn passie bezig, maar aan het overleven. In mijn hoofd had ik allemaal uitvluchten, opties, geloof en in de realiteit stond ik op drijfzand…. Hoe harder ik doorrende, hoe meer ik wegzakte….

Ik moest stil staan en een plannetje bedenken hoe ik uit dat drijfzand kon komen. En voor mezelf een hele belangrijke, hoe ik überhaupt in dat drijfzand terecht was gekomen…

Een aantal jaar geleden stond ik nog in het drijfzand en nu loop ik heerlijk met mijn voeten door het zand, hoor ik het geruis van de zee, ik zie de zon schijnen en ik denk Judith Nieuwpoort, je hebt het toch maar weer geflikt!

Ergens je passie in vinden, geeft zo’n enorme doorzettingskracht. Al voelde ik het heel vaak wankelen en dacht ik dat ik mezelf voor de gek hield. Ik keek naar de kinderen en de ouders tijdens de kidsweekenden. Ik zag de mensen tijdens de informatieavonden en trainingen en ik wist, dit is waar ik het voor doe. Blijven vertrouwen in mezelf, steun vinden bij mensen die van mij houden en stap voor stap, dag voor dag!!!

Een mooie uitspraak van mijn vader “Is het vandaag een goed idee, dan is het volgende week ook nog een goed idee”.

Ik ben zooo dankbaar dat ik heb doorgezet en mijn droom altijd voor ogen heb gehouden. Happy KidsCare is het levende bewijs dat dromen uit kunnen komen.

Een stichting, een plek voor ouders en kinderen, een dreamteam! Soms onwerkelijk, maar toch de realiteit!

Wat ik tegen iedereen altijd zeg, jij bent belangrijk, geldt natuurlijk ook voor mij. Verander de wereld, begin bij jezelf 🙂

Als ik niet goed voor mezelf zorg, kan ik er ook niet goed genoeg voor anderen zijn! Het is een mooie ontdekkingsreis met veel nieuwe levenslessen en dat is écht genieten!

Ook jij als ouder hebt te maken met ontzettend veel verschillende rollen. Het is zo belangrijk om te ontdekken wie jij bent, naast het moederschap! Alleen op deze manier zorg je er voor dat je geen onnodige energie lekt, maar juist ook aandacht geeft aan wat voor jou belangrijk is!’

Het leven kan echt mooi zijn, als je de juiste beslissingen durft te maken!

Judith Nieuwpoort

19 juni – Taal in je opvoeding – trainingsdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: