Er zijn meer oplossingen dan problemen

Ontdek je mogelijkheden

Een kijkje bij het gezin van Peter & Lotte. Ze hebben 2 kinderen, waarvan 1 zoon de diagnose ADHD in combinatie met autisme heeft.

Peter – vader

“Ik durf het bijna niet te vertellen en ik schaam mij er ook voor.  Thuis is de sfeer niet uit te staan. Ik ben liever op mijn werk dan thuis.”

“Mijn vrouw praat niet meer tegen mij. Ik heb het gevoel dat ik alles verkeerd doe.  Dan krijg ik van mijn vrouw weer op mijn kop, daar word ik zo moe van. Het is beter dat ik mij op mijn werk focus, want iemand moet het geld verdienen.”

“Maar ik begrijp er ook niks van…. Waarom doet m’n zoon zo moeilijk. Robin moet gewoon doen wat ik zeg en anders krijgt hij straf, simpel…..”

Robin – zoon

Robin kruipt in zijn schulp, na de zoveelste uitbarsting van zijn vader….Hij vindt het moeilijk om tegen zijn vader te praten, hij klapt dicht, verstart en kijkt naar beneden. Hij voelt zich dom. Robin raakt in de war. Hij moet zoveel doen, dat hij niet weet waar te beginnen. Dus hij doet maar niks….

Lotte – moeder

“Slapeloze nachten heb ik. Ik kan bijna niet meer functioneren op mijn werk…Het liefst kruip ik de hele dag in mijn bed. Hoe komt het toch dat we elkaar niet begrijpen? Waarom kunnen we niet gewoon een gezellig gezin zijn, zoals al die andere gezinnen? Peter is zo star…Hij neemt niks meer van mij aan en ik lijk niet tot hem door te dringen.

Te emotioneel ben ik volgens hem. Soms wenste ik weleens dat er een tovermiddel was, die er voor zorgde dat we gewoon gezellig en vrolijk ons leven kunnen leven. Dit kan toch niet de bedoeling zijn?”

Sara- dochter

Sara komt iedere dag vrolijk uit school. Ze heeft vriendinnetjes, gaat naar Judo en ze vindt het leuk op school. De laatste tijd blijft ze steeds vaker bij vriendinnen spelen. Er is iets aan de hand thuis en ze kan het niet plaatsen. Er is een spanning en ze begrijpt niet waarom. Haar broer zit liever op zijn slaapkamer dan in de woonkamer. Haar moeder moppert thuis en vraagt niet meer naar haar schooldag. Haar vader ziet ze eigenlijk alleen tijdens het avondeten.

Sara durft haar verhaal van die dag op school niet te vertellen, dus ze is stil tijdens het avondeten… Bang voor weer een ruzie..

Die spanningen daar kan Peter niet meer tegen….Het irriteerde Peter mateloos dat hij het niet kon oplossen. Het voelde alsof hij gefaald had.. Dit moet toch anders kunnen? Peter ging op onderzoek uit en kwam uit bij de ADHD Factory.

Samen met Peter ben ik een coachtraject aangegaan en met resultaat.

Peter & Lotte kunnen weer met elkaar praten, zonder dat emoties de overhand krijgen. Peter staat open voor de tips die Lotte geeft. Lotte kan haar emoties onder controle houden, zodat ze ook Peter z’n frustraties kan horen en hem hierin ondersteunen.

Investeer in de toekomst van jou en je gezin!

Judith handtekening

In het weekend van 19 & 20 maart organiseren we een vader & zoon weekend!

Meer informatieVader & zoon weekend

Ontmoet Peter:

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: