Er zijn meer oplossingen dan problemen

Ontdek je mogelijkheden

Tijdens een wandeling door de stad werd ik op mijn schouder getikt.

“Jij bent toch Judith Nieuwpoort, van Happy KidsCare? Ik heb al heel vaak contact met je op willen nemen, maar ik durfde niet”, ik keek opzij en zag een vrouw met blond haar in een staart en helder blauwe ogen.

Ik bevestigde dat ik Judith heet en van Happy KidsCare ben. Ze begon direct met excuses maken, dat ze mij zomaar aansprak en ik stopte haar. “Het is oké, vertel maar wat je graag wilt vertellen”.

De vrouw vertelde me dat ze al een aantal jaar heel veel problemen heeft met haar zoon. Hij doet hele gekke dingen en ze kan er geen pijl op trekken. Hij is heel sociaal, maar kan ook zomaar in woede uitbarsten.

Ze geeft aan dat ze het moeilijk vindt om te zeggen, maar ze heeft geen energie mee. Ze heeft zich zelfs ziek gemeld van haar werk en dat is niks voor haar. Maar het lukt niet meer, ze moet ruimte krijgen om weer tot zichzelf te komen.

Haar vraag aan mij; “Wat moet ik doen? Bij wie kan ik terecht??”

Dit is een vraag die ik regelmatig krijg van ouders,die aan het begin staan van een nieuwe weg. Het is echt zoeken naar een speld in een hooiberg, als je niet bekend bent in “dit wereldje”.

Ik benoem naar haar dat het belangrijk is om te weten waar ze graag hulp bij wilt hebben.

Ik geef een paar voorbeelden

  • Wil jij dat hij met zijn woede om leert gaan?
  • Wil jij je energie terugkrijgen?
  • Heb je handvatten nodig om je zoon te ondersteunen in zijn boosheid?

En ik geef haar nog een heel belangrijk advies, zorg dat je bij iemand terecht komt waar jij je goed bij voelt. Ga niet zomaar met mensen in gesprek, omdat ze deskundig zijn en jij hebt er geen goed gevoel bij.

Luister naar je onderbuik gevoel, uiteindelijk heb je altijd gelijk!

In deze video geef ik je nog meer tips, zodat je op zoek kunt gaan naar een oplossing die bij jou en je gezin past!

 

Het evenement “Autisme & ADHD, wat kan je ermee” wordt speciaal georganiseerd voor ouders die op een kruispunt staan. Doorgaan op dezelfde weg heeft geen zin meer, maar welke kant kan ik dan wel op, ga ik linksaf of juist rechtsaf ? Omkeren heeft geen zin meer, er moet iets gebeuren!

Ga naar de website voor meer informatie

Gun het jezelf!

Judith handtekening

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: