Er zijn meer oplossingen dan problemen

Ontdek je mogelijkheden

Interview voor de Kracht van Delft op maandag 20 november!

Wat een eer! Ik ben na een grondig vragenvuur door de jury genomineerd tot netwerker van Delft 2017! Nu mag het publiek beslissen. Ik sta in de top 3 en er kan gestemd worden. Stem je op mij? https://www.delftverbindt.nl/stemmen

Wie ben je?

Mijn naam is Judith Nieuwpoort. Vanaf 2008 ben ik ondernemer en begeleid ik kinderen en jongeren met ADHD en autisme. Sinds 2015 doe ik dit samen met mijn compagnon Nilza Miranda onder de naam Happy KidsCare.

Mijn hart gaat uit naar de jeugd binnen de jeugdhulpomgeving.

Binnen de Jeugdzorg is het tijd voor een ander geluid. Vanuit positiviteit, motivatie en enthousiasme kun je kinderen met autisme en ADHD begeleiden naar een zelfstandiger leven. Zo organiseren we jaarlijks het event “Autisme & ADHD, wat kan je ermee?”, speciaal voor ouder en kind. Ook geef ik trainingen en coaching aan ouders (om meer begrip te kweken) en heb ik een 30 dagen coachboek geschreven. Opgeven is wat mij betreft nooit een optie, want er zijn altijd nieuwe kansen.

Inmiddels beschik ik over talloze ervaringen en verhalen om aan een groter publiek kenbaar te maken wat de mogelijkheden zijn bij het omgaan met ADHD en autisme, ook als mensen die zelf niet zien. Dan kun je denken aan een vader-zoon-weekend, dat ik dit jaar organiseerde. Waar een vader ziet hoe zijn zoon opleeft en vervolgens hardop uitspreekt dat hij te lang heeft gewacht met het inschakelen van hulp. Of een moeder die na zoveel hulpverleners ontzettend onzeker is geworden en door coaching weer voldoende zelfvertrouwen en vaardigheden heeft, waardoor de gehele thuissituatie veel soepeler verloopt.

Naast Happy KidsCare is er de Happy KidsCare Academy. Hierin begeleiden we professionals in de Jeugdzorg, zodat zij écht gaan werken vanuit het hart en zich niet laten leiden door bureaucratie. Hiermee hoop ik een bijdrage te leveren aan hun werkplezier en aan een verlaging van het (hoge) ziekteverzuim binnen de zorgsector.

Samen met een team van 46 happy mensen bij Happy KidsCare werk ik gefocust op de transformatie van onze klanten. Dat is waar het ons om gaat.

Waarom ben jij de Delftse Netwerker?

Ik ben dé Delftse Netwerker, omdat ik van nature een bruggenbouwer ben. Ik zie overal kansen en vind het enorm leuk om mensen aan elkaar te verbinden. Ik geloof echt in “alleen ga je sneller, maar samen kom je verder”. Dit staat centraal in alles wat ik doe.

Met mijn netwerk wil ik de jeugdhulpverlening laagdrempeliger maken. Er zijn ontzettend veel ouders (en vooral ook hoogopgeleiden), voor wie het een hele drempel is om hulp in te schakelen.

Door een community te creëren met een jaarlijks terugkerend event kunnen ouders en hulpverleners met elkaar in contact komen.

Door actief aanwezig te zijn op sociale media, zorgen we voor een laagdrempelige manier om informatie in te winnen en kunnen we antwoord geven op prangende vragen. Met een goed netwerk zorgen we ervoor dat gezinnen niet langer van het kastje naar de muur worden gestuurd.

Als Delfts Netwerker wil ik ook een schakel zijn voor andere directeuren en managers om te investeren in de jeugdprofessional en ze te laten inzien dat ze zich niet hoeven te laten leiden door cijfers en protocollen om resultaten te behalen.

De jeugdprofessionals zijn parels in het werkveld en die moeten we koesteren.

Geef hen de ruimte om te netwerken en in contact te komen met andere jeugdprofessionals. Zo verruimt iedereen zijn blikveld en leren ze van elkaar. Uiteindelijk leidt dit tot minder zorgen en meer plezier; een win-win situatie voor de organisatie, het team én de cliënten.

Waarom moet jij winnen?

Ik moet gelukkig helemaal niks ;). En tegelijkertijd vind ik het ontzettend belangrijk om te winnen. Waarom? Ten eerste omdat ik dagelijks nog wanhopige ouders spreek die erkennen dat ze te lang hebben gewacht met het zoeken van hulp. Er rust nog altijd een taboe op het inschakelen van hulpverlening. Ouders zijn bang dat hun kinderen uit huis worden geplaatst, omdat ze het niet goed doen. Dit is vaak zo onterecht. Die misvatting wil ik graag de wereld uit helpen. Ouders weer in hun kracht zetten, dát is mijn drijfveer. Uiteindelijk zijn zij de experts.

Deze verkiezing is ook een prachtig podium om mensen te bereiken die vastlopen door protocollen, regels en bezuinigingen. Door alle bureaucratie, de transitie en onzekerheden lopen veel medewerkers tegen een burn-out aan en verdwijnt het werkplezier.

Er wordt ook ontzettend veel geld verspild aan ziekteverzuim. Dit kost de overheid/gemeente onnodig veel geld. En ook heel veel gezinnen zijn hiervan de dupe.

Het is zo belangrijk om mensen weer in contact brengen met hun intrinsieke motivatie. Ik kom uit het werkveld en ik geloof er heilig in dat je het systeem niet kunt veranderen. Je moet op zoek gaan naar je eigen werkplezier en motivatie. Dat je ’s morgens wakker wordt en denkt: ‘yes, ik heb weer zin in mijn werk! Omdat ik het verschil kan maken binnen de Jeugdzorg”.

Er is een moment geweest waarop zorgprofessionals voor dit vak hebben gekozen. Die drive, dat moment, daar breng ik mensen graag weer mee in verbinding. Dat is waar ik het voor doe.

Bovendien, als professionals gelukkig zijn in hun werk, heeft dat een positief effect op de begeleiding van de gezinnen.

We bouwen momenteel aan de Academy voor JeugdZorgProfessionals waarmee we middels trainingen en coaching de ontwikkeling van professionals verder stimuleren.

Binnen Happy KidsCare blijven we samen met de collega’s en ouders aan de ontwikkeling van de kinderen werken. Dit alles samen met mijn compagnon en een super enthousiast team.

Iedereen die met mij werkt weet dat mijn motto al jaren is: “Er zijn meer oplossingen dan problemen.” Ik zie altijd een oplossing, hoe groot het probleem ook is.

Je kunt op mij stemmen 🙂


Stemmen

Dank je wel!

Judith handtekening

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: