Er zijn meer oplossingen dan problemen

Ontdek je mogelijkheden

Persoonlijke ontwikkeling? Nee hoor, dat vind ik niet nodig!”

Ik hoor het Sabine nog zeggen!

Een aantal jaar geleden moest ze er niks van hebben. Ze hield er niet van om zichzelf te profileren en al helemaal niet om doelen te stellen.

Toch kwam ze naar mij toe voor een coachtraject. Want ze voelde dat ze naar een next level had te gaan met zichzelf. Ze vond dat ze dit had te doen voor haar klanten. De ouders en kinderen die ze begeleid, ontwikkelen zichzelf ook door de begeleiding die ze van haar krijgen. Sabine wordt door niemand begeleid, een enkele intervisie achterwege latent.

Ze kon het niet meer aan zichzelf verkopen dat ze niet zelf aan de slag ging met haar issues.

 Persoonlijke ontwikkeling is niet nodig, dacht ze….

 Sabine kwam naar mij toe. De reden hiervoor was helder:

“Ik ben naar jou toegekomen, vanwege jouw bedrijf Happy KidsCare. Jij bent al zolang je droombaan aan het uitvoeren. Je ontwikkelt iedere keer weer gave activiteiten voor gezinnen. Je hebt een organisatie opgebouwd met medewerkers, waardoor je nog veel meer gezinnen kunt helpen”. Je weet wat het is om te werken in dit werkveld met alle eisen, zonder jezelf te verliezen. Dat wil ik ook leren”.

Sabine en ik gingen samenwerken. Door de gesprekken die we voerden ontdekte ze waar ze allemaal mee liep, zonder dat ze daar echt bewust van was. Ze merkte op dat ze na de gesprekken veel meer ruimte kreeg in haar hoofd.

Hierdoor keek ze op een andere manier naar de gezinnen die ze begeleidde. Ze ontdekte patronen bij ouders en bij de kinderen. Ze kon veel meer afstand bewaren en veel sneller herkennen wanneer ze aan het pleasen was.

Het werk werd veel dynamischer. Ze kon er veel flexibeler mee om gaan. Ze nam afstand van de problematiek en ontdekte het patroon. Doordat ze daar op focuste kon ze daadwerkelijk de angel uit het probleem halen. De doelen die ze zichzelf stelde, kwam ze makkelijker na.

De begeleidingstrajecten verliepen veel soepeler. Tussen haar en de ouders was er een veel betere samenwerking.

Ik vertel je het verhaal van Sabine, omdat het zo mooi is wat er gebeurt. Ze kwam los van het idee dat ze het allemaal wel moest weten, waardoor haar werk weer nieuwe energie gaf.

Ben jij er klaar voor om tijd te investeren in jezelf? Om te weten waar nu jouw talenten en uitdagingen liggen? Wat je wel en niet kunt doen tijdens begeleidingstrajecten? Hoe je haalbare doelen kunt stellen? Op welke manier je dit kunt overbrengen en integreren in je dagelijkse leven?

Keep up the good work!

HAPPY DAY,

Judith handtekening

 

P.s Op 18 oktober kun jij erbij zijn. Tijdens de Happy Day komen deze onderwerpen aanbod. Dit is je kans https://www.hkcacademy.nl/happy-day

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: